Dramaturgi de renume vs spectacole independente de teatru. Este reteta perfecta pentru braileni incepand de maine si pana pe 17 septembrie. Provocarea se numeste "Zile si Nopti de Teatru European" si este un festival ajuns la cea de-a doua editie.

Locatiile pentru acest eveniment sunt Teatrul "Maria Filotti" si Clubul Festivalului. Evenimentul se deschide maine seara cu piesa "Visul unei nopti de vara", regizata de Victor Ioan Frunza, programul continuand cu "Nu se stie cum" - regia Bocsardi Laszlo (Teatrul "Nottara" Bucuresti) si "O statie", regia Carmen Lidia Vidu (Teatrul de Comedie Bucuresti).

Pe parcursul celor noua zile de festival, spectatorii vor urmari piese puse in scena de teatre din Bucuresti, Braila, Timisoara, Craiova, Targu Mures si Ploiesti, precum si ale unor companii din Polonia, Grecia si Turcia.

Printre spectacolele celebre putem aminti: "Regele Cymbelin" (10 septembrie) - regia Alexander Hausvater/Teatrul German de Stat din Timisoara, "Plastilina" (11 septembrie) - regia Radu Afrim/Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti si "Marlene" (13 septembrie) - regia Catalina Buzoianu/Teatrul de Comedie Bucuresti, "joi.mega.Joy" - regia Radu Afrim/Teatrul Odeon si "Mascariciul" lui Horatiu Malaele (Teatrul Bulandra). Pe langa spectacolele de teatru, organizatorii au inclus si cateva spectacole, precum "Quijote" de Ada Milea, "Dialoguri", un spectacol UNITER oferit de Ion Caramitru si Johnny Raducanu, si un recital Maria Tanase, sustinut de Adriana Trandafir.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.