Lucrarile de reabilitare a strazilor din zona-pilot a centrului istoric al Capitalei vor incepe in cel mult o luna si se vor desfasura in urmatoarele 18 luni, ca urmare a semnarii, joi, a unui contract intre Primaria Muncipiului Bucuresti (PMB) si firma spaniola Sedesa Obras y Servicios S.A, care a castigat licitatia pentru executare. Programul, in valoare de 20,7 milioane de euro, urmareste refacerea infrastructurii din zona, iluminatul public si instalarea de mobilier urban.

Fondurile de finantare provin dintr-un imprumut BERD (8 mil euro), 1,8 mil euro - un grant din partea Guvernului Olandei, iar 10,9 milioane de euro provin din surse asigurate de PMB. Primarul general, Adriean Videanu, s-a aratat incantat de semnarea contractului.

"Practic, de maine, sunt create conditiile ca lucrarile sa inceapa, ceea ce creeaza premisele sa credem ca, la sfarsitul anului 2008, Centrul istoric sa aiba o alta fata, iar identitatea Bucurestiului sa revina la ceea ce a fost odata", a declarat edilul sef, citat de Mediafax. Conform sefului de proiect pentru reabilitarea Centrului Istoric, Catalin Cazacu, lucrarile trebuie realizate printr-o tehnologie aparte, fiind interzise sapaturile in zona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.