Sali decorate festiv, scaune cu huse si esarfe, arcade de flori la intrare, meniuri personalizate, mese cu flori, tortul in ton cu nuantele folosite la decorarea salii, plus un weeding planner sau coordonator de eveniment care are grija ca totul sa fie bine pus la punct, asa arata, in mare parte, organizarea petrecerii de nunta pe care o pun la dispozitie restaurantele de lux. Totul iese ca in basme, daca tinerii casatoriti sunt dispusi sa scoata din buzunar mii de euro.

Cel mai ieftin meniu - in jur de 40 de euro

Restaurantele, fie ca sunt din cadrul hotelurilor, fie ca nu, au meniuri diverse, de la cele mai simple pana la cele mai sofisticate. Numai ca pretul este pe masura luxului. Astfel, cel mai ieftin meniu, fara bautura, costa incepand cu 40-42 euro, in acest pret fiind incluse ceaiul sau cafeaua si tortul miresei. Cei care vor sa-si rasfete invitatii pot alege gustarile cu icre de Manciuria, sarmale de rata, muschi de porc impanat, care costa 79 de euro, sau pot opta pentru meniuri de 120 de euro, care sa cuprinda caviar, morun la gratar si muschi de vaca Wellington. In general, exista cateva tipuri de meniuri principale, dar clientii le pot schimba.

"Nu avem meniuri fixe. Pachetul de nunta e foarte flexibil", ne-a spus Elena Sofica, director of sales&marketing la Hotel Ramada Majestic. Majoritatea restaurantelor permit clientilor sa-si aduca bautura. "Toata lumea vrea sa vina cu bautura de acasa, ca ies mai ieftin", ne-a explicat Nicolae Caramihai, director la restaurantul Casa Alba. "Clientii trebuie sa ia de la noi un pachet de bauturi, restul pot sa si-l aduca de acasa", ne-a zis Catalina Kraus, director de marketing la restaurantul Best Chef, din incinta Hotelului Lido. La salile din cadrul Hotelului Majestic, pentru servirea bauturilor aduse de client se percepe o taxa de servire de 8 RON.