TERAPIE. Nelipsit cand vine vorba de mici si bere, mustarul ascunde in spatele gustului iute-acrisor negandite surse de sanatate.

Semintele de mustar, albe sau negre, pot fi folosite nu doar la condimentarea preparatelor culinare, ci si in tratamentul afectiunilor respiratorii. Specialistii in medicina naturista recomanda persoanelor suferinde de constipatie cronica doua linguri de seminte de mustar alb zilnic, pe stomacul gol, cu apa. Lipsa poftei de mancare poate fi invinsa folosind seminte de mustar negru pe post de stimulent al apetitului. Astfel, se pune un sfert de lingurita de seminte macinate de mustar negru intr-un pahar cu lapte, si se administreaza cu un sfert de ora inainte de masa. Astmul, o afectiune tot mai des intalnita in randurile locuitorilor oraselor poluate, poate fi tratata cu ajutorul semintelor de mustar. Se aplica o cataplasma cu faina de mustar negru pe zona toracelui si se mentine 20 de minute, dupa care se indeparteaza si se acopera zona tratata cu un material calduros. Impotriva nesuferitelor dureri de cap, mustarul ne vine in ajutor. In apa fierbinte din cada se pune un saculet cu 200 grame de seminte de mustar negru. Se lasa circa 10 minute, dupa care se indeparteaza.

Este un tratament eficient si in cazul durerilor declansate de expunerea indelungata la frig sau la curenti de aer.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.