Trafic. O echipa de jurnalisti ai postului britanic ITV a negociat cumpararea unor copii romani in schimbul catorva mii de lire sterline, relateaza cotidianul "The Scotsman"
Documentarul ITV scoate la iveala o Romanie in care copiii abandonati traiesc in conditii mizere, in orfelinate, iar unele familii accepta cu usurinta sa-si vanda copiii. Intr-un sat izolat, reporterii au pretins ca sunt straini interesati sa cumpere bebelusi. Un batran a actionat ca intermediar si le-a facut cunostinta cu o femeie care le-a oferit spre vanzare cei trei copii si bebelusul pe care-l abandonase in maternitate, in schimbul a 5.300 de lire sterline.

O alta tanara de 17 ani, insarcinata, s-a oferit sa-si vanda copilul nenascut inca. Deghizati in asistenti sociali, reporterii britanici au descoperit un lant intreg de orfelinate, unde copiii si tinerii traiau in conditii mizere. Atat ei, cat si unii adulti cu dizabilitati mintale sau fizice, erau neglijati sistematic de personalul institutiilor, se arata in reportajul difuzat de ITV.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.