Rasfoind statisticile asociatiei italiane a Camerelor de Comert, "Unioncamere", in regiunea Lazio descoperim ca intreprinderile infiintate de femei au atins 26,6 la suta. Cu alte cuvinte, o intreprindere din patru a fost gandita si creata de o femeie. Pe deasupra, numarul intreprinderilor "roz" infiintate in ultimul an este mai dinamic decat cel al colegilor barbati, cu o crestere de 2,4 la suta fata de 1,9 la suta.

Aceste cifre contin si o alta noutate: numarul intreprinderilor create de "cetatenele extra-comunitare" a crescut cu 13 la suta, trecand de la 3.554 din 2005 la 4.049 in 2006. Sectorul "intreprinderilor cu proprietate feminina straina", in mare crestere, este dominat de chinezoaice (15,8 la suta), urmate de compatrioatele noastre (8,9 la suta). Demn de notat si faptul ca intreprinderile romancelor de pe aceste meleaguri au crescut cu 24,7 la suta in ultimul an fata de un procent de 19,1 al chinezoaicelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.