Pentru maestrul Mihai Fotino cartea reprezinta mai mult decat un prieten. Un volum bun, citit la momentul oportun, poate schimba o viata. Asa ca nu este de mirare ca actorul pune semnul echivalent intre carte si viata

Exista oameni care au uitat sa mai citeasca. Intr-o epoca a vitezei, lectura molcoma a unei carti nu-si mai gaseste locul. Sunt persoane care nu-si mai amintesc ultima data cand au deschis un volum de poezii sau un roman de aventuri. Acum este la moda PC-ul, iar daca cineva totusi mai citeste, sa nu credeti ca ar fi vorba de vreo poveste precum cea a lui Tristan si Isolda sau a lui Romeo si Julieta, ci se urmaresc foarte atent debitele sau creditele unui bilant contabil. Iar dupa o zi de frunzarit printre dosare, oricui ii trece cheful de a rasfoi o carte, fie ea si una de referinta in literatura universala.

DOXURI

Exista totusi si oameni peste care orele tarzii de seara nu trec fara a fi in compania unui volum drag. O astfel de persoana este actorul Misu Fotino. "Am inceput sa citesc diferite carti inca din clasele primare. Erau asa-numitele doxuri, care apareau in fiecare saptamana, joia, in care se povesteau aventurile unui submarin. Imi amintesc cu mare placere de ele. Pentru acele vremuri, anii ’36-’37, erau adevarate opere de arta. Iar in adolescenta am citit, asa cum ii sta bine oricarui tanar, toate cartile de aventuri care mi-au picat in mana", isi aminteste cu nostalgie Mihai Fotino.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.