Decizia a fost luata chiar daca domeniul educatiei a primit peste 700 de milioane de lei la rectificarea bugetara.

Sindicalistii din invatamant atrag atentia ca acordul semnat anul trecut a fost incalcat, legea salarizarii nefiind nici pana la aceasta data aprobata. Secretarul general al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, spune ca in aceste conditii anul scolar va fi boicotat.

"Acordul incheiat la 28 noiembrie 2005 a stabilit foarte clar niste termene. In momentul de fata, aceste termene nu sunt respectate. Nu le putem comunica membrilor nostri de sindicat care sunt cresterile salariale de care vor beneficia, drept urmare acordul nu este respectat. Si avem toate motivele sa actionam ca atare. Va spun transant: s-a luat decizia boicotarii anului scolar 2006-2007", a declarat Nistor.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca bugetul invatamantului va mai fi completat si la urmatoarea rectificare bugetara pentru respectarea tuturor angajamentelor asumate prin protocolul de anul trecut. Profesorii au fost timp de trei saptamani in greva generala. Ei au reluat cursurile numai dupa ce au primit 5 la suta din PIB pentru educatie si promisiuni ferme ca restul revendicarilor - o noua lege a salarizarii si bani pentru proiecte de infrastructura - vor fi rezolvate.

Guvernul accepta dialogul cu sindicalistii din invatamant

Guvernul a raspuns pozitiv cererii reprezentantilor Federatiei Educatiei Nationale de a purta discutii cu sindicalistii din invatamant, care acuza Executivul de nerespectarea acordului semnat intre profesori si Guvern in luna noiembrie a anului trecut, informeaza AMOS News. "Este foarte bine ca reprezentantii Guvernului au acceptat propunerea facuta de FEN. In cadrul intalnirii vom prezenta nemultumirile referitoare la Acordul incheiat in luna noiembrie a anului trecut si vom cere stabilirea unui calendar de discutii pentru negocierea majorarilor salariilor personalului de invatamant pentru 2007", a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Raspunsul Guvernului vine ca urmare a unei scrisori adresate ieri de catre Federatia Educatiei Nationale, scrisoare in care se solicita reluarea discutiilor intre sindicate si ministerul de resort. Prima intalnire va avea loc luni, la ora 12.00. Reprezentantii Federatiei spun ca, pe langa sindicalisti, la aceste discutii vor participa secretarul de stat Vasile Nistor, care coordoneaza Comisia de Dialog Social a Guvernului, precum si alti demnitari din ministerele Educatiei, Muncii si Finantelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.