In timp ce burlacii isi cheltuiesc banii pe haine si pe distractii, casatoritii scot mai mult din buzunar pentru chirie, credite si mincare.

"O data ce si-au pus pirostriile, oamenii se gindesc tot mai mult la viitorul lor. Noptile petrecute la dans cu prietenii si misunatul prin magazine dupa cumparaturi sint inlocuite de mesele de acasa cu sotul sau sotia si bani pusi la pusculita. In timp ce acest schimb de prioritati stabilizeaza initial situatia financiara a tinerilor casatoriti, in cele din urma, cheltuielile vor apasa greu pe portofel", scrie revista "Forbes" intr-un articol care pune fata-n fata avantajele si dezavantajele financiare ale celor doua statute sociale. Chiar daca veniturile americanilor nu sint comparabile cu cele ale romanilor, subiectii intervievati de "Cotidianul" se supun acelorasi tendinte.

Vesminte costisitoare

Elena, o tinara din Bucuresti necasatorita inca, cistiga aproape 500 de euro lunar. Mai bine de un sfert din suma merge in conturile magazinelor de haine si cosmetice, in timp ce acelasi procent ea il aloca distractiilor. In timp ce o femeie singura "arunca" o multime de bani pe produse de infrumusetarea trupului, un celibatar cheltuieste de doua sau chiar de trei ori mai putin pentru aceleasi scopuri, iar odata casatorit suma se reduce si mai mult.

"Barbatii acorda cea mai mare atentie aspectului fizic intre virsta adolescentei si pina la momentul casatoriei. Dupa ce au facut acest pas, ei transfera aceasta sarcina in agenda sotiei, la fel cum in copilarie se lasau imbracati de mame. In casnicie au impresia ca-si aleg singuri produsele, sub pretextul ca «stie ea ce-mi place», dar de fapt ei nu au nici o putere de decizie. O data ce le scade interesul pentru haine, scade si cel pentru calitatea lor si numarul acestora", sustine psihologul Alfred Dumitrescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.