Daca e joi, e Vama! Daca e-n Vama, e folk. "Folk you!". Folk adevarat, mustind de sevele verii, tasnite din "Campurile aurii" ale Narcisei Suciu. De vocile si chitarele artistilor, de butadele lui Motu Pittis. De toate cele traite acolo, venite de "dincolo de orice Vama, dincolo de DA sau NU"...

O noapte speciala, asa cum sunt toate intr-un loc care aduna - nu se stie cu ce soi de energii si fluide magnetice - lume de tot felul. Bunaoara, nu prea stii ce are in comun un motorizat cu echipament ultimul racnet cu un cort in care se vara plin de apa marii din care n-a ramas decat sarea.

Ori o pereche (ea machiata excesiv, cu toale de firma si tocuri de 12 cm care se-nfig in nisip, el - camasa roz, calcata impecabil, freza gelata si bratara lata de doua degete) la o terasa slinoasa, apoperita cu stuf... Sa mai punem la socoteala decapotabilele din care se-aud invariabil manele, nudistii fara complexe ca (sa zicem) beau bere ieftina la pet, alaturi de ocupantii vilelor de lux rasarite langa plaja, care consuma bauturi fine... Toate astea se-ntampla la Vama Veche, un loc unde doar folkul pare - si reuseste - sa le-alature pe toate cele amintite mai sus si sa faca in asa fel incat sa mai existe si armonie.

CAMPURI DE NARCISE

Magia locului le face si le desface pe toate. Nu-ntrebati cum se-ntampla asta intr-un colt de lume de unde am senzatia ca s-a inspirat Aznavour cand a compus "La boheme"... Cert e ca joi seara "Folk you!" a fost altceva. Olarasu a sunat altfel. Atat singur, cat si... la patrat. Pentru ca Vladi, pustiul lui de patru ani, care ne obisnuise cu el in postura de a-l acompania pe tatal lui, a demonstrat ca poate sustine oricand un solo de muzicuta. Deocamdata. Ca nu se stie ce surprize rezerva un copil nascut dintr-un artist care compune muzica si versuri asa cum respira si-o mama dedicata trup si suflet odorului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.