Testul verifica nivelul de hormoni anti-Mllerian (AMH) produs de ovare, care are un rol important in producerea hormonului feminin estrogen. Nivelul de AMH este un marker al functiei ovariene, care scade odata cu inaintarea in varsta, expertii fiind de parere ca acesta este cel mai bun indicator al fertilitatii.

Din ce in ce mai multe femei aleg sa devina mame dupa varsta de 35 de ani, iar acest test ar putea fi vital pentru acelea care doresc sa amane maternitatea, dar care, totusi, nu vor sa piarda sansa de a deveni mame. Testul poate fi util si femeilor care doresc sa stie cand vor intra la menopauza.

De asemenea, acest test de sange, care deocamdata este disponibil doar prin comanda online in Statele Unite, poate ajuta cuplurile care doresc sa stie in ce masura vor avea succes in conceperea unui copil prin fertilizare in vitro, deoarece cu cat este mai mare nivelul de AMH, cu atat este mai buna calitatea ovulelor.

"Expertii sunt de parere ca AMH este indicatorul cel mai exact al fertilitatii unei femei", a declarat profesorul Ellis Downes, consultant ginecolog si presedinte executiv al GynaeCheck, compania care a dezvoltat acest test.