NUTRITIV. Indiferent cine a fost primul, oul sau gaina, e bine de stiut ca oul poate fi folosit nu doar ca aliment, ci si in tratamentul anumitor afectiuni.

Ouale reprezinta o importanta sursa de vitamine, fiind indicate in alimentatia copiilor si a adolescentilor. Doua oua aduc organismului nostru tot atatea proteine cat 100 de grame de carne. Mancand oua regulat aducem organismului nostru fosfor si vitamina D, necesare fortifierii sistemului osos. Persoanelor cu un program stresant de munca, supuse unor eforturi intelectuale solicitante, li se recomanda consumul regulat de oua. Prezenta vitaminelor din complexul B, a lecitinelor fac din ou un tratament eficient al ulcerului gastric. Un dezavantaj al oului il constituie prezenta cantitatilor mari de colesterol. Din aceasta cauza, se recomanda moderatie in consumarea oualor de catre persoanele in varsta.


Daca doriti sa va imbunatatiti acuitatea si claritatea vederii, folositi 20 oua proaspete pe care le fierbeti bine, pana devin tari.

Apoi, le striviti, cu tot cu coaja si le puneti din nou la fiert impreuna cu 500 de grame de soia timp de 2-3 ore, pana cand se inmoaie bine. Se scurg ouale si se depoziteaza intr-un borcan curat cu capac.
Se mananca 2-3 linguri in fiecare zi, timp de doua saptamani.