Festivalul Anonimul de anul acesta se va deschide, la 14 august, cu filmul care a castigat Palme d’Or la Cannes 2006: "The Wind That Shakes the Barley", in regia lui Ken Loach

Festivalul din Delta Dunarii va prezenta filmul in premiera in Romania, la doar trei luni de cand a obtinut premiul pe Croazeta, informeaza Mediafax.

Cannes 2006. Britanicul Ken Loach s-a mai aflat de sapte ori in competitia oficiala de la Cannes inainte de a primi, anul acesta, ravnitul Palme d’Or. Juriul care i-a acordat premiul a fost prezidat de regizorul Wong kar-Wai ("In the Mood for Love", "2046").

"The Wind That Shakes the Barley" prezinta lupta republicanilor irlandezi contra trupelor de ocupatie engleze. Ultima parte trateaza razboiul civil ce i-a opus pe irlandezii care au fost de acord cu autonomia partiala a Irlandei celor care au dorit independenta totala. Pentru regizor, filmul constituie "un pas mic in relatia britanicilor cu trecutul lor imperialist", dupa cum a declarat el la Cannes.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.