Cel mai impresionant eveniment la care Nicolae Voiculet a participat a fost concertul sustinut la Roma, in Catedrala Santa Maria Sopra Minerva, pentru sanctificarea Maicii Tereza din Calcutta.

Jurnalul National: Acum cativa ani ai declarat ca iti doresti sa poti vindeca prin muzica ta pe cei napastuiti de soarta si sa sustii concerte de caritate... Ai facut ceva in acest sens?

Nicolae Voiculet: Au fost foarte multe concerte atat in SUA, Canada, cat si in Italia, dedicate celor care au suferit de pe urma inundatiilor din Romania sau cel produs de Katrina. A mai fost un concert in urma cu doi ani dedicat unui foarte bun violonist, pe atunci in varsta de 18 ani, care suferea de leucemie, necesita un transplant de maduva. Atunci, am propus sa sustin un concert la Palatul Cotroceni sub patronajul presedintiei. Un alt eveniment foarte important a fost si concertul sustinut la Roma in Catedrala Santa Maria Sopra Minerva, pentru sanctificarea Maicii Tereza din Calcutta.

Esti considerat succesorul lui Zamfir. Cum ti-ai dezvoltat un stil propriu?
Vezi, foarte multi ravnesc cu oarecare invidie acest titlu de a fi succesorul lui Zamfir. Peste tot pe unde am colindat am intalnit foarte multi naisti care spuneau ca au studiat cu maestrul si ca sunt recunoscuti ca si continuatori ai naiului dupa el. Ultima experienta de acest gen a fost chiar in Kuwait, unde sotul unei romance, care canta la nai, a venit la mine si mi-a spus cu nonsalanta: "Sotia mea a studiat cu Gheorghe Zamfir si este asistenta". Chiar daca maestrul m-a numit oficial asistentul sau discipolul sau, vreau sa-mi construiesc o cariera pe meritul si talentul meu, desi aceasta asociere creeaza de multe ori probleme.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.