Cercetatorii care au realizat acest studiu, profesori de la Colegiul universitar din Londra si de la Universitatea din Newcastle, au rugat studenti dintr-un campus universitar, care intrau sau ieseau de la cantina, sa estimeze pe o scala de la 1 la 7 starea lor de foame. Pentru a participa la acest studiu, au fost alesi 30 de barbati flamanzi si 31 de barbati satui. Voluntarii au fost rugati apoi sa aprecieze gradul de atractivitate a 50 de femei, cu diferite greutati corporale, care fusesera fotografiate in tinute mulate. Studentii carora le era foame au fost atrasi de femei cu o greutate mai mare decat cele de care au fost atrasi studentii satui.

Studiul a mai scos la iveala faptul ca barbatii carora le este foame sunt mai putin interesati de forma corpului unei femei si sunt de parere ca femeile plinute sunt mai atractive, contrar opiniilor barbatilor cu burta plina. Desi nu este clar modul in care foamea influenteaza atractia sexuala, studiile anterioare indica faptul ca sunt implicati o serie de factori sociali, culturali si fiziologici.

In unele societati unde resursele de hrana sunt limitate, precum sudul Pacificului, femeile plinute sunt cele preferate de barbati, in timp ce in tarile unde hrana este abundenta, de exemplu tarile vestice, femeile slabe sunt preferate de barbati. Profesorul Martine Tovée, co-autor al acestui studiu este de parere ca alegerile barbatilor depind si de o serie de factori biologici, precum nivelul de zahar din sange si hormonii care au legatura tot cu starea de foame a individului. Psihologii cred ca este vorba de o preferinta legata de instinctul de supravietuire. Ceea ce se cauta la partenera este, de fapt, posibilitatea ca aceasta sa dea nastere unor urmasi sanatosi, femeile plinute avand mai multe sanse in acest sens.

Cercetatorii doresc in continuare sa faca un studiu asupra modului in care foamea le influenteaza pe femei in alegerea barbatilor.