DEPURATIV. Amar, vascos, de culoare galbuie, ce poate fi mai sanatos decat uleiul de ricin.

Mai putin apreciat pentru gustul si mirosul sau, uleiul de ricin este o veritabila sursa de sanatate. Administrat intern deblocheaza tranzitul intestinal si intensifica eliminarea materiilor toxice din organism. Aplicat extern, este un adevarat elixir pentru piele si par. In cazurile de constipatie cronica, se ia cate o lingura de ulei de ricin dimineata, pe stomacul gol.

Uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului!

Daca aveti negi sau pete pe piele, se frictioneaza usor zona, cate un sfert de ora pe zi. In cateva saptamani, pielea isi va recapata coloratia normala.

Pentru persoanele care sufera de alopecie, sau mai popular, chelie, uleiul de ricin poate fi raspunsul la rugaciunile lor: se fac frictionari energice cu ulei de ricin in zonele unde a cazut parul, timp de 15 minute in fiecare zi.
Tratamentul se face zilnic, vreme de minimum o luna. O alta intrebuintare a uleiului de ricin este cea in prevenirea uscarii pielii. Ca preparat de masaj, pentru persoanele cu pielea uscata, uleiul de ricin este neintrecut, singurul neajuns fiind mirosul sau destul de neplacut.
Pentru a rezolva acest inconvenient se adauga la uleiul de ricin cateva picaturi de ulei de lamaie, care va da o aroma placuta si invioratoare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.