Organizatiile Greenpeace si Alburnus Maior protesteaza fata de decizia Primariei Capitalei de a nu aproba o demonstratie care ar fi trebuit sa aiba loc joi, in fata sediului Delegatiei Comisiei Europene.

Membrii celor doua ONG-uri intentionau ca in timpul acestei demonstratii sa desfasoare un banner cu textul "No New Cyanide Hotspot in Romania! Stop Rosia Montana Gold Project!" si sa aiba o intalnire scurta cu Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, pentru a discuta despre un document care ar contine cele mai importante neregularitati ale studiului si procedurii de evaluare a impactului asupra mediului in cazul proiectului minier din Rosia Montana.
Intr-o scrisoare deschisa adresata lui Jonathan Scheele, organizatiile au explicat ca nu s-au putut intalni cu acesta pentru a discuta despre Rosia Montana, deoarece Primaria Capitalei le-a refuzat dreptul de a organiza o demonstratie pasnica.

Membrii celor doua organizatii considera ca decizia municipalitatii reprezinta o incalcare evidenta a libertatii de a demonstra si a dreptului la exprimare, drepturi fundamentale ale omului. In raspunsul la solicitarea aprobarii unei demonstratii, Primaria Municipiului Bucuresti afirma, sustin membrii celor doua organizatii, ca orice actiune Greenpeace tinde sa degenereze "intr-o actiune turbulenta de natura a pune in pericol ordinea si linistea publica" si ca organizatia va avea interdictie la desfasurarea de demonstratii autorizate pe termen nelimitat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.