Cadrele didactice au discutat, ieri, cu reprezentantii guvernului proiectul Legii salarizarii. Tot ieri, au aparut primele rezultate ale concursului de ocupare a posturilor didactice, iar la Alba Iulia un grup de elevi si parinti l-au contestat pe ministrul Hardau.

Negocierea salariilor din Educatie, fara rezultate

Ministrul finantelor publice, ministrul muncii si ministrul educatiei s-au intalnit cu liderii sindicatelor din invatamant. "Propunerea guvernantilor privind salarizarea nu este fezabila. Din acest proiect de salarizare a bugetarilor a fost eliminata Justitia, unde salariul de baza al unui debutant este mai mare decat al unui dascal cu toate gradele didactice, cu vechime maxima si cu toate sporurile incluse. Pozitia cadrelor didactice in ierarhia salariala nu se schimba", ne-a declarat Gheorghe Isvoranu, liderul Federatiei "Spiru Haret". "A fost o discutie de principiu, care nu rezolva revendicarile noastre. Am cerut mai multe clarificari si sa fie completat acest proiect cu toate categoriile de salariati", ne-a precizat liderul FSLi, Aurel Cornea. Dascalii ameninta cu blocarea inceperii anului scolar, daca nu va fi solutionata problema salariala.

Note de 1, 2, 3 si 4 la concursul de titularizare

Peste 100 de profesori din judetul Dolj care au participat la concursul de ocupare a posturilor didactice nu au reusit sa obtina o nota de trecere. "Multi dintre candidati au obtinut note sub asteptarile noastre, ceea ce inseamna ca perspectiva ocuparii unei catedre ca suplinitor este aproape inexistenta. De titularizare pe post nici nu se mai pune problema", a declarat Diana Busoi, inspectorul scolar general de Dolj. Materiile care au dat batai de cap profesorilor au fost chimia, informatica si istoria. in judetul Harghita, din cei 535 de candidati prezenti, 10,29 la suta au obtinut note sub 5.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.