Te mai miri ce face saracia din om. Dar ce face omu’ din nimic... Si cum romanul e inventiv, nevoie mare, cand il apasa foamea isi vinde si camasa de pe el. N-o mai da gratis, cum se spune in proverbe. La iesirea din Valcea spre celebra capitala vanzatorii ambulanti cica isi fac targ. Pe-o straduta laturalnica, care da spre E 81, se insira tarabe de te doare ochiul. Tarabe... adica o paturica, un scaunel pliant, o bucata de celofan si toale pe alese.

Printre "bascheti" netociti in bot si blanuri artificiale iti fura atentia chilotaraia colorata, sutienele in bataia vantului si ciorapi strategic aranjati. Pretul? Pai cat te lasa inima, oricum cateva zeci de mii, nu ca la magazinele astea "unde toate e scumpe". Si sa vezi ce concurenta... Acolo se vine cum se crapa de ziua, sa prinzi un loc de "stationare". Marfa asta second, made in Germany, dar putin furata, e burdusita prin saci de rafie, cu miros din acela greu.

Cum te arati interesat, cum sar ambulantii pe tine. "Hai, frumoaso, sa iti dau ceva de calitate! Uite, chilotul il iei cu 10.000 bucata. Cauti acolo si iei ce doreste inimioara matale. Mai am si altii daca vrei!", imi spune o vanzatoare, ce-i drept mai bronzata.