Turistii care nu si-au facut rezervari prealabile pentru concediul pe litoralul romanesc sunt nevoiti sa plateasca mai mult in aceasta perioada de varf a sezonului estival.

Astfel, pretul unui bilet de cazare a crescut cu cateva sute de mii de lei. Cresteri mai mari ale tarifelor practicate de hotelierii de pe litoral vor fi resimtite din plin de turistii care doresc sa se cazeze la hotelurile de patru stele.

Cu toate ca majoritatea hotelurilor au majorat preturile camerelor cu pana la zece procente, reprezentantii acestora sustin in unanimitate ca scumpirea este normala si ca este practicata in orice alta tara din lume, preturile variind in functie de perioada.

Pe de alta parte, preturile vor scadea spre sfarsitul sezonului, la jumatatea lunii august, cu aproximativ 10-15 procente. Pana atunci, incepand din weekendul ce tocmai s-a incheiat, turistii fara rezervari vor trebui sa scoata din buzunar pentru o camera la un hotel de doua stele circa 170 lei noi, cu aproximativ 20 de lei mai scumpa fata de perioada precedenta. La un hotel de trei stele, tariful practicat pentru o camera poate ajunge la 300 de lei noi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.