Fostul director al Editurii Casa Radio, Sebastian Sarca, se razboieste cu noua conducere a Radioului Public si cu cea a editurii, ajungand sa apeleze si la justitie. Motivul: instrainarea patrimoniul Fonotecii Radio - tezaurul arhivat al Radioului public, parte a patrimoniului national - si sistarea productiei editurii. Pe de alta parte, oficialii vizati spun ca totul este o fictiune si ca acuzatiile nu sunt reale.

Vestea prin care se anunta decimarea fonotecii Radioului Public este brutala si bulversanta, iar acest zvon il distribuie un om care s-a ocupat ani intregi de Directia Patrimoniu a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), respectiv de singurul tezaur real al institutiei. Este vorba despre Sebastian Sarca, care apoi a fost fondatorul si directorul Editurii Casa Radio - infiintata in urma cu opt ani. Odata cu implementarea noii formule de organizare, postul sau a fost desfiintat si s-a dat concurs pentru ocuparea functiei de redactor-sef al editurii, care a primit numele de "Publicatiile Radio". Sarca nu a mai participat la concurs si a dat in judecata institutia, pe motiv ca i-au fost incalcate drepturile prevazute de contractul de munca, incheiat de altfel cu SRR pe termen nelimitat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.