Nici in situatii de restriste, cum este drama locuitorilor din comuna suceveana Arbore, loviti crunt de inundatiile de vineri noapte, politicienii nu lasa disputele deoparte. De data aceasta, motivul este sirena din localitate, care nu a fost trasa la timp pentru a avertiza oamenii de pericol.

Judetul Suceava are in Parlament 16 reprezentanti. Este vorba despre deputatii Mirela Adomnicai (PSD), Eugen Bejinariu (PSD), Mircea Grosaru (minoritati), Leonida Lari (independent), Ghervazen Longher (minoritati), Tudor Mohora (PSD), Aurel Olarean (PD), Romica Andreica (PNL), Dumitru Pardau (PNL), Mihai Sandu-Capra (PNL), Ioan Stan (PSD) , Petru Tarniceru (PSD) si senatorii Constantin Gheorghe (PC), Gheorghe Flutur(PNL), Octav Cozmanca (PSD) si Tiberiu Prodan (PNL). Dintre acestia, majoritatea au vizitat sambata zonele sinistrate, dar sunt si altii care nu au fost, avand in intentie sa faca acest lucru in cursul dupa-amiezii de ieri si astazi.

ACUZATII

Printre cei care au fost in zonele calamitate se numara si deputatul PD Aurel Olarean. El a ajuns in localitate sambata dupa-amiaza, cand s-a intors dintr-o deplasare pe linie parlamentara din Polonia. La timp cat sa constate, spune el, dezastrul de la fata locului si sa gaseasca si vinovatii. Unul dintre ei, afirma Olarean, este chiar primarul comunei Arbore, pesedistul Gheorghe Tiron, care, desi primise avertizarea meteo si avea sistem de alarmare in primarie, respectiv o sirena, nu a actionat-o pentru ca oamenii sa fie preveniti. El mai spune ca vinovati sunt si sefii de post din comuna Arbore si localitatile invecinate, care nu au comunicat intre ei pentru a preveni in timp util localnicii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.