Piese inedite pe scenele din Romania. Adrian Pintea si studentii sai de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) au realizat o adaptare dupa opera rock "Jesus Christ Superstar".

Spectacolul, care va avea astazi premiera la ArCuB reprezinta o adaptare dupa celebra opera care a avut premiera in West End in 1972 si a devenit unul dintre cele mai longevive musical-uri din istoria teatrului londonez. Povestea ultimelor sapte zile din viata lui Iisus asa cum a fost vazuta de Iuda, "Jesus Christ Superstar" a fost creata de Tim Rice (versuri) si Andrew Lloyd Webber (muzica), o legenda a musical-ului. Proiectul cultural anglofon este o productie studenteasca in colaborare cu The Really Useful Group, compania lui Lloyd Webber. Initiatorii proiectului au reusit sa obtina acordul oficial al compozitorilor si reprezentantilor legali ai acestora, cu conditia ca la zece spectacole accesul sa fie gratuit.

Director de proiect si regizor al spectacolului, Adrian Pintea a lucrat cu Daniel Dobre, Corina Moise, Alexandra Murarus, Nicoleta Minzu-Hincu, Mihai Muntenita, Marius Miron, Dan Radulescu, Mihai Nita, Andrei Runcanu, Darius Daradici, Cristian Tataru, Silviu Bertalan, Alexandru Suciu, Irina Ungureanu, Ilinca Manolache, Andreea Munteanu, Ioana Iacob, Andreea Constantin, Steliana Balacianu, Andreea Dragnea, Claudia Costea. Dupa premiera de astazi alte noua reprezentatii vor avea loc in perioada 3-19 iulie.

Tablou tragicomic la Nottara

Un numar de 14 detinuti din Penitenciarul de Maxima Securitate Arad, condamnati la pedepse privative de libertate cuprinse intre 3 si 23 de ani si-au incercat zilele trecute talentele pe scena Teatrului Nottara. Actiunea piesei reda o serie de situatii ce scot in evidenta tipologii umane, care la randul lor creeaza un tablou de viata tragi-comic. Sala de la Nottara, chiar daca nu s-a umplut asa cum s-ar fi intamplat la alte premiere, a adunat oameni de tot felul, rude ale actorilor, jandarmi.
Dupa spusele autorului Cristian Barsan, "Joi" este o lectie de realism, un moment de criza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.