Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ a fost publicata, de curand, aplicatia "Orientarea pentru admitere" care ii ajuta pe candidatii la licee ori scoli de arte si meserii sa-si verifice sansele de admitere la liceul/scoala pe care doresc sa-l (o) urmeze.

Elevii au astfel posibilitatea de a elimina specializarile care nu ii intereseaza, obtinand o lista de optiuni, ordonate in functie de ultima medie de admitere din anul anterior la fiecare specializare. In functie de media pe care anticipeaza ca o vor obtine, acestia pot afla pe loc care sunt sansele de admitere la liceul ori scoala preferata.

Aplicatia e accesibila oricarui utilizator al portalului educational SEI (http://portal.edu.ro/) care trebuie sa intre pe adresa http://admitere.edu.ro/ si sa se inregistreze cu aceleasi coordonate ca si pe portal. Urmatorul pas e alegerea judetului in care doreste sa candideze, urmat de completarea datelor personale conform fisei de inscriere. Inscrierea la licee sau scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, care ia in calcul, in procente egale, atat media generala de la Testele Nationale, cat si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele bilingve si cele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe specifice de verificare a cunostintelor.

Inscrierea candidatilor (cu exceptia celor ce aleg liceele ori clasele care necesita probe de aptitudini si a celor ce solicita inscrierea in invatamantul special) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor si pe baza optiunii pentru profilul respectiv, in limita locurilor disponibile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.