Servicii medicale de lux pentru oameni cu bani multi si timp putin.

De citeva luni, oamenii cu venituri peste medie se pot trata la un spital privat din Bucuresti, creat special pentru ei. Conditii: sa-si permita plata unui abonament lunar care depaseste 100 de euro si sa se numere printre primii 1.500 de clienti ai unitatii medicale. "Ne adresam oamenilor cu bani, care realizeaza ca au nevoie de ingrijire medicala personalizata si isi pot permite sa plateasca pentru acest lucru", spune Bogdan Ivanescu, directorul Spitalului "Saint Lukas" din Bucuresti.

Unitatea reprezinta o investitie privata, de peste doua milioane de euro, care si-a propus o clientela exclusivista. "Noi vrem sa avem 1.500 de membri care sa plateasca un abonament lunar pe care doar cei cu venituri mari si-l pot permite. Numarul este asa de mic, pentru ca nu poti asigura servicii medicale de lux pentru toata lumea", mai precizeaza Ivanescu. El spune ca pretul unui astfel de abonament variaza intre 100 si 150 de euro pe luna. "Deja avem peste 700 de abonati", spune Dorian Schwartz, presedintele spitalului.

Cheia succesului: spitalizarea de o zi

Fiecare membru-abonat beneficiaza de un medic personal, care ii sta la dispozitie non-stop. "Este vorba despre o preocupare activa, in care medicul nu asteapta sa vina pacientul la el. Cunoscind programul de lucru incarcat al celor care se incadreaza in publicul nostru tinta, vizitele specialistilor pot fi efectuate si la domiciliul acestora, atunci cind ei doresc", precizeaza directorul. In plus, cei care platesc abonamentul vor avea la dispozitie si un serviciu de ambulanta care functioneaza in cadrul spitalului. Durata de interventie este stabilita la sapte minute de la primirea apelului.

Este de sublinat faptul ca intregul spital este conceput pentru a face fata unor cazuri chirurgicale ce necesita, in principal, doar o zi de spitalizare. "Avem doua sali de operatie unde se poate face chirurgie mica si chirurgie plastica si estetica. Pentru operatii mari, infiintarea unui spital privat nu renteaza si ele vor fi efectuate la spitalele partenere", precizeaza directorul. Pentru partea de aparatura radiologica de ultima generatie, cum ar fi tomograful, spitalul privat va lucra in colaborare cu Spitalul Militar Central.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.