"M-a sunat mama si mi-a zis ca au venit unii cu niste utilaje si au curatat toata strada. L-am sunat pe Sava si i-am zis: 'Ce, esti nebun? Du-te si pune zapada la loc. Vrei sa zica astia ca te-am trimis eu?>>". Actiunea s-a petrecut pe strada Petöfi Sandor, din sectorul 1, unde locuieste actualul primar Razvan Murgeanu, iar Sava este directorul REBU care a gindit operatiunea.

Florea Sava isi motiveaza acum gestul prin "planul de deszapezire, urgenta a II-a", adica ridicarea zapezii de pe strazile secundare, dupa ce s-a considerat ca marile bulevarde sint circulabile. "E un plan de deszapezire care nu e la fel pentru toata lumea si pe care noi l-am inceput din centru. Daca strada dumnealui era pe acolo!", se disculpa Sava. "Bine, domnule, dar chiar ati pus zapada la loc?", l-am intrebat. "E, acuma daca nu i-om fi pus-o pe toata… n-am masurat, ce sa zic, dar numai eu stiu ce mi-am luat-o dupa asta. Toata ziua de luni m-a tinut in suturi!", regreta Sava. Exista si alte cazuri? "Pai, faceti si dumneavoastra socoteala. Cam tot ce a stat in centru am deszapezit".

Mioara Mantale ne deszapezeste cu formulare "Cetatenii Capitalei trebuie ajutati sa inteleaga fenomenul deszapezirii si sa ajute". Aceasta este bula emisa ieri de la inaltimea Prefecturii de Mioara Mantale. Deszapezirea s-a facut in conditii optime, desigur cu mici disfunctionalitati, dar nu atit de mari cum au fost ele prezentate in presa, a mai remarcat Mantale. Ea pune micile disfunctionalitati pe seama cetatenilor care nu au aflat nici acum obligatiile pe care le au in caz de nameti: sa-si dea singuri zapada din fata casei/blocului/firmei. Si unde sa puna cetatenii zapada? "Pe bordura!", a venit prompt raspunsul prefectului.