Gazeta de Sud, cel mai citit cotidian regional din Romania, a lansat, oficial, „"Suplimentul de cultura" - Editia de Oltenia. Saptamanalul se distribuie gratuit impreuna cu Gazeta de Sud in fiecare sambata, incepand din 6 mai 2006

"Suplimentul de cultura" a fost lansat in luna noiembrie 2004 de catre Editura Polirom - prin formarea si sustinerea echipei editoriale - in colaborare cu Ziarul de Iasi - prin tiparirea si distribuirea sa. Odata cu lansarea Editiei de Oltenia, "Suplimentul de cultura" a devenit publicatia culturala cu cea mai mare audienta din Romania, avand un tiraj de aproximativ 45.000 exemplare.

"Misiunea Gazetei de Sud este sa contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru comunitatile din Oltenia, iar cultura are un rol foarte important in acest lucru. De aceea, prin intermediul 'Suplimentului>>, am ales sa le facem cititorilor cat mai facil accesul la informatii si comentarii culturale", a declarat Ina Voinea, redactor-sef al Gazetei de Sud.

Primul magazin cultural din Romania - sloganul sub care a fost sarbatorit un an de "Supliment" - reuneste in paginile sale teme culturale de actualitate, cronica politica, literara, teatrala, de film, muzicala si TV, interviuri cu personalitati, articole despre noi tinere talente din domeniul cultural. Toate sub penita unor mari nume ale scenei culturale romanesti, dintre care amintim: Adriana Babeti, Emil Brumaru, Serban Foarta, Lucian Dan Teodorovici, Ioan T. Morar, Radu Pavel Gheo, Florin Lazarescu si multi altii care, incepand din luna mai, vor ajunge si in casele oltenilor.

"Din 6 mai exista Editia de Oltenia. O luam de la capat si, in acelasi timp, continuam un proiect. Am pornit aici numaratoarea de la 1. 'Suplimentul>> a dovedit cu prisosinta intr-un an si jumatate de existenta ca nu este doar revista unei edituri, ci este o publicatie cu un discurs articulat, care a starnit nenumarate simpatii, dar si serioase antipatii. Suntem 'frivoli>> pentru o parte a elitei, cool pentru o parte a scenei contemporane, dinamici pentru cei mai multi dintre cititori", a afirmat George Onofrei, redactor-sef al Suplimentului de Cultura.

Lider regional

Gazeta de Sud este lider de audienta si tiraj pe piata ziarelor regionale din Romania. Se distribuie in cele cinci judete ale Olteniei: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea. Peste 30.000 de olteni cumpara zilnic Gazeta de Sud si mai mult de 120.000 de persoane citesc fiecare editie a cotidianului, conform ultimelor date BRAT si SNA.

Analisti politici ca Octavian Paler, Ion Cristoiu, Stelian Tanase si Alin Teodorescu scriu saptamanal in Gazeta de Sud. Anul acesta, Gazeta de Sud a fost desemnnata castigatoarea Premiului "Dumitru Tinu", premiu acordat de CRP.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.