Citam din comunicatul de presa al Realitatea Media SA: "Realitatea Media SA, care detine posturile de televiziune 'Realitatea TV>> si 'The Money Channel>>, a finalizat negocierile cu grupul de presa Catavencu pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni. (…) 'Dupa o dinamica accentuata in ultimii 5 ani, grupul Catavencu a atins un nivel al expansiunii care cere resurse suplimentare. Si fiindca in prezent piata media este dominata de grupuri integrate, optiunea Realitatea este fireasca in atingerea obiectivelor noastre de business: forta si masa critica>>, a declarat Sorin Vulpe, directorul general al grupului Catavencu".

Care vint - Viorel Motoc

Vintu? Care vint?

E bine - Stefan AGOPIAN

Omu’ nostru nu e prost, stie ca daca nu-l injuram va pierde bani cu galeata si atunci ne-a cumparat degeaba. Daca-l injuram face si un fel de penitenta, ceea ce nu strica de la o anumita virsta incolo, si mai cistiga si niste bani nemunciti. Asa ca eu zic ca e de bine pentru toata lumea.

Alexandru CAUTIS

E foarte bine, pe bune, ca ne-a luat vintu. Mai rau era daca ne lua nebunul, oierul, pedofilul modelingofil, arogantul, betivul cu parerea lui, cirpa kaghebista. Fata de ceilalti, vintu prezinta avantajul ca nu poate fi tinut inchis dupa gratii. C-asa-i vintu, tot iese.

E bine sau nu e bine, nu conteaza - Marius BORTEA

Dupa o saptamina de discutii, nervi, suspiciuni, jocuri (din pacate) si prietenii (temporar, poate) stricate, aparitia acestui numar este - spun si eu, beneficiind de ragazul dat de saptamina trecuta intre momentul evenimentului si momentul in care mi s-a pus intrebarea - un raspuns cit se poate de clar la intrebarea votului: nu e nici bine, nici rau, e, din cite am inteles, o alegere facuta constient in ideea ca va fi bine. Dar Catavencu (si ii rog pe domnii corectori sa nu schimbe "Catavencu" cu "Academia Catavencu", pentru ca nu e nici o diferenta) nu e al unuia sau al altuia, nu e o circumstanta, nu e Vintu si n-a fost niciodata doar o tiparitura; e, vorba unui amic recent, un public. Pentru distractii & amuzament, apelati cu incredere, ca si pina acum, la Votul lui Matei. Deci nimic nu s-a schimbat, deci se poate!

E un blessing in disguise - Nicolae-Ionut Sarbu

Focu’ e o chestie mult mai interesanta decit vintu’. Daca e micut si vai-mama-lui, il stinge orice boare. Daca e puternic, vintu’ nu face decit sa-l inteteasca. Avem acum ocazia sa aflam cit de mare e focul din noi. Si apoi, daca a trecut Basescu prin uragane de gradul nu stiu cit si a ajuns mereu la destinatie cu toata incarcatura de blugi si carpete, o sa treaca si o barcuta din hirtie de ziar printr-o furtuna intr-un pahar cu apa.

E un pas inainte - Alexandru Dutu

In primul rind, este foarte bine ca cineva ne-a cumparat, in sensul ca a si platit pentru ce a luat; ca putea sa ne fure, adica sa ia ceva fara sa plateasca. Deci e un mare pas inainte.

E MINUNAT - Dan STANCIU

Ce poate fi mai placut decit sa plutesti purtat de o adiere cu parfum de lovele? Sa zbori prin aer, navalnic sau lin, sa te asterni la pamint cind fosnetul banilor inceteaza si s-o iei din loc iarasi cind Starostele Operatiunilor Viforoase rabufneste zornaitor? Sa te lasi dus incotro bate el moneda si sa-ti sopteasca vintul unde s-ajungi? Sa aluneci usor pe deasupra a toate cite ai fost si nu vei mai fi? Daca esti un fulg de gaina sau o frunza picata din pom e intr-adevar minunat. Dar daca nu esti?

Habar n-am - Doru BUSCU

Ei bine, CE NE-A LUAT Vintu? Ne-a luat o parte din actiuni. Raminem, asadar, cu CE NU NE-A LUAT. Ia sa vedem: nu ne-a luat umorul, trecutul si constiintele. Nu ne-a luat libertatea de a ramine ce sintem, optiunea revoltei, talentul de a rezista atitia ani impreuna si dreptul de a ne certa intre noi daca ne-am facut de ris sau nu. Nu ne-a luat cele doua miligrame de inteligenta suplimentara, noptile nedormite si injuraturile idiotilor. Nu ne-a luat nimic din ceea ce inseamna Catavencu in sine, Catavencu real si autosuficient, Catavencu obraznic, nesupus si paranoic. E bine ca ne-a luat Vintu? Dupa o saptamina de discutii in redactie, raspunsul meu e ferm: habar n-am.

Gabriel DROGEANU

De cind au bagat astia sinergii de biznis la toate tarabele, de la Urlati pin’ la Facaeni, nici nu mai stii ce naiba mai e bine si ce nu in presa. Astazi facem deja de sapte zile de cind s-a preluat ce era de preluat, dar tot nu stiu ce sa raspund. Tot ce mi-a venit mie sa spun - ma refer la varianta scurta, optimista si cenzurata - legat de intrebarea de la votul de azi este, stimate cititor, cam asa: citeste linistit, noi lucram pentru tine. Nasol e ca nici eu nu stiu daca e de bine sau de rau ce am zis, asa ca prefer sa ma duc sa ma-ntind putin.

Simona Tache

Cel mai bine ar fi sa nu ne ia si valul, ca am inteles de la unu’, Eminescu, ca astia doi, vintul si valul, lucreaza de obicei in tandem.

Alexandru Varzaru

Mie imi placea cum era. Cum era, de pilda, pe timpul primului mandat al lui Vintu. Adica democratie. Din cite inteleg, de data asta a cistigat cam tot atitea mandate ca Iliescu in ‘90. Si s-ar putea sa nu fie chiar un dictator luminat.

N-as zice ca e bine - Iulian Tanase

Vintu e un fenomen nefiresc de firesc in natura, numai oamenii il fac ingrozitor, si pe buna nedreptate. Nu cred ca am sa port vreodata tricouri inscriptionate cu expresii precum: "Make SOV, not war" sau "Cine seamana Vintu culege antifurt" sau "Am preluat Parchetul majoritar de actiuni" si asa mai dreptate. Mi-as face totusi un tricou cu inscriptia "Actionez pe Fond Nervos de Investitii". Asadar, sa facem totul, SOVarasi!

Normal ca nu e bine - Daniel GOACE

Ei, vedeti? Pentru asta ar fi fost acum util conceptul "Votul lui Matei". Eu cred ca smecherul asta de Catalin si l-a cultivat din timp, special pentru o astfel de intrebare. Maaama, ce ma mai enerveaza!... As fi dat oricit sa pot raspunde si eu acum la intrebarea asta cam asa: "Nu, nu e bine, da’ ce-ati zice daca v-as spune ca azi-noapte am inventat aparatul care atrage tintarii la lumina becului?".

Raspuns de tip Oravita - Ioan T. Morar

In zona Oravita exista un stereotip verbal, "las’ ca-i bine", spus drept comentariu la orice. De exemplu, afla cineva de acolo ca a fost cutremur de pamint. Comentariul e simplu: "las’ ca-i bine". Optimist fara scapare, raspund si eu la intrebare ca si cum as fi din zona Oravita. Desi nu sint.

Sincer?! Nu! Pragmatic? Da! - Liviu MIHAIU

Academia Catavencu, ca s-o citez aproximativ pe Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, a fost perceputa ca un bun public si, cand colo, s-a constatat ca era doar unul privat. Care va sa zica, putea fi si vanduta, ba mai mult, chiar vantuta. In Academia Catavencu, guvernarea unanimitatii unor ziaristi si a unor actionari scriitori la ziar a constituit suportul unicelor decizii editoriale si sper ca asa va si ramane, altfel Catavencu va fi golit de spirit, adica de continut si-n cele din urma de forma. Cred intr-un mod imatur ca el a fost una dintre marile iubiri fara acte din viata societatii civile si sper prosteste ca cei doi isi vor apartine din nou unul celuilalt. Pana atunci imi voi lua libertatea sa fiu un bogat si cinstit redactor la ziar.

Votul lui Alin - Alin Ionescu

Pe mine nu m-a luat nimeni, nici vintu’, nici valu’, nici foamea, nici lenea. Din cite imi amintesc, doar nevasta-mea e cea care m-a luat si asta nu ma incomodeaza chiar atit de mult. Uneori ma mai ia plictisu’, e-adevarat, dar atunci ma retrag in creierul meu mic unde, in general, ma simt excelent. Acolo nu bate nici vintu, nici ploaia, nici lapovita si nici nevasta-mea nu intra fara sa ciocane. E un loc unde nu adie boare si in care vin foarte multe creiere mici, cu putulici mici, care se joaca pe o plaja nesfirsita de optiuni.

Votul lui MATEI - Catalin MATEI

Pentru ca pina acum am scris numai prostii si toata lumea se asteapta de la mine sa fiu singurul care sa spuna adevarul, am sa o fac. Domnule Vintu, sa stiti de la mine… Cit timp veti fi actionar aici, nu voi accepta niciodata, uneori chiar sub amenintarea cu demisia, ca inventiile mele sa primeasca eticheta vreunui amestec editorial. De pilda, daca prind vreun investitor ca vine cu minimum 50.000 de euro, cash, la clubul de cosmo-modelism pe care tocmai il pun pe picioare (ceva deosebit, lucram acum la primul Saturn din pachete goale de tigari), ca sa ne propuna sa facem un Pluto din pungi arse, am sa-l dau personal afara. Daca are un proiect lunar, mai discutam; se poate sa intre mai putine materiale.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.