Ziua a sasea, din luna a sasea a anului 2006 (n.red.- 06.06.06) a scos peri albi autoritatilor locale. In noaptea de luni spre marti, sute de angajati ai Administratiei Cimitirelor din Bucuresti au stat cu mana pe bata si cu glontul pe teava, de teama unor posibile atacuri ale grupurilor de satanisti. Patrule cu caini de lupta au supravegheat ore in sir cele mai ascunse cotloane ale locurilor de "odihna eterna".

"Maine e sase a sasea 2006. E o data rara, cu semnificatii oculte pentru unii. E posibil sa vina tot felul de dementi, sa sara gardul, sa intoarca crucile sau mai stiu eu ce", anunta luni directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), George Georgescu. Ca urmare, in aceeasi zi paza celor 16 cimitire pe care ACCU le are in administrare a fost sporita. In timpul noptii, toata conducerea institutiei a fost in picioare pentru a asigura linistea mortilor.

Cruci doborate si urme de sange

Ora 23.45, Cimitirul Berceni. Intins pe noua hectare, chiar la iesirea din Bucuresti, este tinta cea mai posibila a unui atac satanist. Portile mari din metal se deschid si in lumina farurilor se vad mai multi barbati imbracati in combinezoane negre. Un rotweiller imens se agita nervos la picioarele unui tanar care-l tine din scurt. Primul care ne saluta este chiar seful cimitirului, Marian Tudor. La soldul lui sta agatat un pistol de 9 mm.

Cimitirul Berceni a fost vandalizat in urma cu trei ani. Mai multe cruci au fost doborate la pamant si lespezile mari de piatra au fost sparte de indivizi care nu au fost prinsi nici pana azi. Urmele sunt inca vizibile. "Crucea asta a ramas cazuta de atunci, iar pe mormintele alea trei de acolo era manjit cu sange", ne povesteste in soapta unul din subalternii lui Tudor. Prezenta noastra a alertat paznicii din partea opusa a cimitirului care acum se grabesc sa ne ajunga din urma, cu tonfele pregatite. La vederea "sefului" se linistesc si dispar pe cararile inguste dintre morminte.

Panda printre morminte

Ora 1.30. In fata Cimitirului Bellu ai senzatia ca "nimeni nu e acasa". Dupa ce zgaltai o data poarta, un zavor mare e tras si suntem lasati inauntru. Locul este pazit de una dintre cele mai mari societati private de paza si protectie. Pe intuneric, pornim pe alei. Seful obiectivului imi povesteste ca are "20 de oameni bine pregatiti". Numai ca prin bezna nu vad si nu aud niciunul. Ma intreb daca nu cumva exagereaza. Dupa cateva secunde apare "arma secreta". Un caine alb, cu falci uriase care ne-ar fi sfasiat pe loc daca nu ar fi fost tinut de un barbat cu o funie groasa "Uite acolo am doi oameni... si acolo", imi spune barbatul. Sub lumina puternica a unui reflector, agentii de paza incep sa se vada prin colturile cimitirului, stand aproape nemiscati.

Numarul bestiei

Nu putini sunt cei care asociaza aceasta data cu numarul 666, asimilat cu semnul diavolului dupa unele interpretari ale Bibliei. Pentru cei mai superstitiosi, ziua de 6 iunie 2006 este nefasta. Traditia crestina considera numarul 666 drept numarul fiarei, pornind de la un pasaj din Apocalipsa Sfantului Ioan care spune: "Cine are minte sa socoteasca numarul Fiarei, caci acest numar este nume de om si numarul ei este 666".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.