Poluarea atmosferica tot mai accentuata si, adesea, lipsa unei igiene elementare fac ca numarul victimelor afectiunilor conjunctivei ochilor sa creasca.

Atentie! Ochiul bolnav nu trebuie pansat pentru ca apar complicatii

Agentii bacterieni din bazinele de inot insuficient dezinfectate pot cauza inflamari ale membranei ochilor. Nu putem neglija, de asemenea, efectele unor produse cosmetice. Conjunctivita consta in inflamarea membranei din partea interioara a pleopelor si a globului ocular. Procedurile terapeutice sunt, de regula, de uz extern: spalaturi si bai oculare, comprese.

Medicina naturista recomanda pentru tratarea conjunctivitei infuzia de galbenele: 4 linguri de flori peste care se toarna 250 ml de apa clocotita, se lasa la racit, apoi se aplica comprese locale. Pulpa fructelor de maces contine cantitati mari de vitamina A si C, motiv pentru care macesul este indicat in toate afectiunile oculare: din 100gr de macese si 1 litru de apa rece, 100gr de zahar, se prepara o bautura nu doar gustoasa, ci si eficienta in eliminarea germenilor patogeni ce produc infectiile oculare. Sucul obtinut din frunzele de patrunjel se poate folosi extern pentru umezirea compreselor oculare.

Pentru calmarea usturimilor si a mancarimilor din zona ochilor, un medicament naturist il constituie mierea de tei care, dizolvata in ceai de salvie, poate fi folosita pentru tamponarea zonei ochilor. Atentie insa, ochiul bolnav nu trebuie pansat. Acoperirea zonei inflamate poate duce la stagnarea secretiei si imbolnavirea corneei, complicatie mai grava ce poate provoca pierderea vederii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.