Alimentatia nesanatoasa, tutunul si alcoolul, stresul zilnic sunt principalele cauze ale tulburarilor digestive.
Ulcerul, gastrita sau arsurile de stomac sunt simptomele unui stil de viata dezordonat. Celor care sufera de tulburari digestive li se recomanda, in principal, sa isi corecteze regimul alimentar, evitand grasimile organice. Medicina naturista are la indemana o serie de leacuri care au dat rezultate miraculoase in tratarea ulcerului gastric, a gastritei sau a arsurilor stomacale. Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se obtine prin maruntirea verzei prin masina de tocat, apoi sucul se strecoara printr-un tifon. Se beau 4-5 pahare pe zi, inainte si dupa masa. Naturistii recomanda si un alt tratament eficient pentru gastrita cronica care se face din mere rase: se rad doua mere verzi (numai pulpa) si se consuma imediat. Pacientul nu trebuie sa manance nimic 5 ore inainte si 5 ore dupa mancarea merelor.

Cei care sufera de frecvente arsuri la stomac trebuie sa consume pe zi 3-5 pere proaspete sau uscate, inmuiate in apa, in fiecare dimineata, de asemenea este indicat sa evite orice fel de bauturi acidulate. In toate cazurile de ulcer, cel mai important lucru este regimul alimentar. Hrana trebuie sa fie usoara: piure de vegetale, produse lactate, gris sau orez fiert in lapte. Nu se consuma carne, alimente prajite sau aspre.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.