Palariile au fost dintotdeauna simboluri ale statutului social, chiar daca modelele s-au schimbat de la un an la altul.

Pentru o aparitie chic, in zilele insorite este indicat sa va completati tinuta cu o palarie in ton cu vestimentatia. Daca mergeti la plimbare ori la petrecere, sepcile sau palariile sunt accesorii elegante care pot dezvalui multe despre gusturile dumneavoastra.

Pentru tinuta casual, doamnele pot alege o palarie din material textil cu imprimeuri florale. La ocazii speciale, sunt potrivite palariile din dantela, voal sau tafta, cu diverse aplicatii, pene, funde, flori sau chiar pietre pretioase. Palaria trebuie sa rezoneze ca nuanta si stil cu vestimentatia si pantofii. Tot pentru doamne, in voga sunt palariile din paie sau din material textil, cu boruri cat mai largi. Pentru barbati, palariile de cowboy, dar si cele in stil retro se regasesc, de asemenea, in tendintele actuale.

Doamne cu flori, pene si catarame

Pentru o tinuta eleganta, doamnele pot cumpara palarii din stofa de lana 100%, in diverse modele si in culori diferite (negru, rosu, visiniu, bleumarin, gri, maro sau bleu) cu boruri mari sau mici, cu calota rotunda, simple sau accesorizate cu esarfe, fundite, cu diverse aplicatii florale, pene sau catarame. Preturile acestora variaza intre 55 si 277 de lei. Tot pentru o tinuta eleganta sunt si palariile din pai fabricate in Germania - firma Wegener. Disponibile in diverse culori (mai ales nuante de bej si roz), accesorizate cu bentite si fundite, acestea costa intre 56 si 115 lei. Daca preferati imbracamintea sport, puteti purta sepci, care sunt inca la moda. Pentru a sublinia linia feminina, sepcile pentru doamne sunt confectionate din piele sau din materiale cu imprimeuri elegante.

Cele din piele costa aproximativ 60 de lei, iar cele din tercot sau material reiat - 20 sau 30 de lei. Pentru tinere, la moda sunt palariile si sepcile din pai sau din bumbac, in culori vii - orange, bleu, verde, galben sau roz. Palariile din pai cu boruri largi, bentita si funda pe partea laterala costa 39 si 49 de lei, iar sepcile din pai au pretul de 59 de lei. Modelele de palarii din bumbac, in nuante de bleu sau verde, accesorizate cu paiete, se vand cu aproximativ 29 de lei.

Domni in stil retro

La tinuta eleganta barbateasca se poarta palariile din stofa de lana in diverse culori (negru, maro, bleumarin), cu boruri mici si bentita, la pretul de 120 de lei. Dar si palariile din stofa din anii ’50-’60 revin in forta. In voga sunt si palariile din piele, importate din Australia, la 220 de lei, sau modelele de Panama, care costa 173 de lei. Barbatii care doresc sa adopte stilul retro, ce revine in forta, pot cumpara palariile ecosez, in combinatii de verde cu negru, la pretul de 37 de lei, sau palarii din stofa ecosez, in combinatie de maro cu bej sau gri cu bej, care costa 35 de lei. Sepcile din material textil in nuante de maron sau gri petrol au pretul de 99 de lei, iar bastile, modelul clasic, costa numai 20 de lei. Sepcile din piele au pretul de 60 de lei, iar sepcile sport, din tercot - 29 de lei.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.