Consumul de droguri sintetice l-a depasit la nivel mondial pe cel de cocaina si heroina, numarul de consumatori ajungand la peste 26 de milioane, este concluzia unei conferinte internationale la care au participat 74 de tari.
"Metamfetaminele sunt la indemana oricui", ne-a declarat Cristian Ene, presedintele Forumului Antidrog, care a mai adaugat ca "metamfetaminele, cunoscute ca droguri proiectate, sunt mai ieftine si de 6 mii de ori mai active decat heroina sau cocaina, provocand moarte subita". Ele au un imens potential de violenta, care se mai numeste "viteza'' sau "sticla", si stimuleaza sistemul nervos central. Puternic toxicogene, distrug creierul si dau simptome asemanatoare Parkinsonului, adica paralizie si probleme de echilibru sau de coordonare a mainilor si a picioarelor. Metamfetaminele pot fi inghitite, aspirate pe nas, fumate sau injectate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.