Centrul Istoric al Bucurestiului va fi complet reabilitat abia peste 12 ani, este ultimul termen comunicat de Primaria Capitalei in legatura cu un proiect sarit din grafic la mai toate capitolele.

Lucrarile de modernizare a infrastructurii in aceasta zona istorica vor incepe la sfarsitul lui iunie, cu un an mai tarziu fata de momentul in care au fost anuntate initial. "Suntem in perioada de vanzare a caietelor cu sarcini referitoare la lucrarile de refacere a infrastructurii in zona-pilot.

Deocamdata, au cumparat caiete de sarcini 9 companii consortii internationale, data-limita de depunere a ofertelor fiind 15 mai", a declarat Catalin Cazacu, directorul Directiei Centrului Istoric din cadrul Municipalitatii. Costurile pentru refacerea retelelor edilitare din Centrul Istoric au fost estimate la 20,2 milioane de euro, bani care provin dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, din fonduri ale municipalitatii si dintr-un grant oferit de Guvernul Olandei pentru lucrarile din zona istorica.

Contributia primariei pentru aceasta zona este de aproximativ 12 milioane de euro. Chiar daca lucrarile incep anul acesta, Capitala va avea un Centru Istoric nou abia dupa 12 ani. Si asta pentru ca spune directorul Cazacu, lucrarile in aceasta zona sunt de o complexitate deosebita, care dureaza si care necesita timp, fiind in majoritate valori inscrise in patrimonial national.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.