Daca perioada comunismului a intarziat oarecum "impamantenirea" comportamentului deviant-agresiv in societate, acum, reactiile violente care au imbracat forma huliganismului sunt pe cale sa ajunga din urma "versatele" modele negative ale tarilor occidentale.
Efectele sunt simtite cu precadere la nivelul Capitalei, a marturisit sociologul Marius Pieleanu. Specialist in devianta sociala, acesta a aratat ca "huliganul" are un nivel social, economic si cultural "subtire", care intra in contrast puternic cu ceea ce el intelege prin "binefacerile" capitalismului din Bucuresti.

Sociologul a atras atentia autoritatilor asupra "cresterii constante a parabolei infractionalitatilor", plecand de la cele marunte, de la furturile din buzunare, pana la acte de vandalism asupra mediului social. Daca limbajul obscen sau creatiile graffiti din transportul in comun sunt "socialmente acceptate" datorita faptului ca nu au depasit o cota alarmanta, violenta urbana, spune sociologul, este in continua crestere si din cauza neglijentei fortelor de ordine, cetatenii Capitalei avand numai de suferit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.