Un parfum de marca, un ceas elegant sau o pereche de pantaloni de firma, la preturi mici, reprezinta pentru multi o adevarata tentatie. In spatele pretului de nimic se ascund insa de cele mai multe ori produse contrafacute.

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului va invata cum sa recunoasteti falsurile si la ce sa fiti atenti pentru a nu fi inselati de comerciantii care vand astfel de produse.

Fiti suspiciosi cu chilipirurile. Un prim semnal de alarma este pretul mic la care se vand produsele de marca. Daca gasiti astfel de oferte, care vi se par prea bune pentru a fi adevarate, este bine sa fiti cu ochii-n patru.

Un alt aspect care trebuie sa va dea de gandit este gama limitata de produse de lux pe care o vinde un co-merciant.

Inspectorii va sfatuiesc sa va asigurati ca stiti care este identitatea unui comerciant, astfel incat sa il puteti gasi cu usurinta in cazul in care produsele se dovedesc a fi false. Aveti mare grija la produsele cumparate din piata sau din alte locuri in care se perinda fel de fel de vanzatori ambulanti. Inconvenientul este ca va va fi foarte greu sa-l mai gasiti pe comerciant, daca produsele pe care vi le-a vandut nu sunt autentice, asa cum ati crezut initial.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.