Cererea de interventie in procesul de adoptie a micutului Michel Adrian, depusa de actrita franceza Florence Nicolas, a fost respinsa, ieri, de Tribunalul Ploiesti. Tot ieri, instanta a admis cererea celor doi soti romani de incuviintare a adoptiei copilului dorit de actrita.

"Ni s-a incuviintat adoptia, cu schimbarea prenumelui copilului in Mihai, pentru ca l-am botezat ortodox acum doi ani. Sunt convinsa ca se va face recurs. Cand sentinta va deveni definitiva si irevocabila, vom putea face certificatul copilului", ne-a declarat "mama" in grija careia se afla baiatul. sefa Oficiului Roman pentru Adoptii, Theodora Bertzi, a declarat pentru Adevarul ca "este vorba despre un proces care nu se putea incheia altfel decat cu incuviintarea adoptiei familiei de romani. Intelegem suferinta doamnei Florence Nicolas, dar, in acelasi timp, noi trebuie sa respectam interesul superior al copilului, care s-a atasat de cei doi soti. Trebuie sa se inteleaga ca familiile de romani au prioritate in adoptia copiilor. Florence Nicolas si Daniel Nicodim nu pot face recurs la procesul de adoptie, pentru ca nu sunt parte de proces. Ei pot face recurs la decizia instantei privind respingerea cererilor de interventie".

Gheorghe Curelea, director in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Prahova, spune ca "incuviintarea spre adoptie a copilului, dispusa de comisia pentru protectia copilului, a fost hotarata in cunostinta de cauza si consider ca nu exista elemente care sa contrazica decizia. Copilul a fost urmarit indeaproape de directie, intrucat au fost mai multe interventii din partea franceza, si se simte foarte bine in familia romana".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.