Multe persoane vor primi in urmatoarele zile plicuri cu formulare de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru declararea veniturilor obtinute in anul trecut.

Termenul limita pentru expedierea formularelor completate catre organele fiscale este 15 mai. Puteti trimite declaratiile prin posta catre administratia financiara pe raza careia aveti domiciliul sau le puteti depune personal la ghiseu.

Iata care sunt categoriile de persoane care vor trebui sa depuna declaratia de venit:

- Persoanele care in anul 2005 au avut venituri obtinute din comert, prestari de servicii, activitati desfasurate in baza unei conventii civile

- Persoanele cu profesii libere (exemplu: medic, avocat, notar, auditor, expert contabil, contabil autorizat, arhitect)

- Persoanele beneficiare ale drepturilor de proprietate intelectuala (brevete de inventii, desene si modele, mostre, marci de fabrica si comert, drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor)

- Persoanele care au obtinut venituri din activitati independente scutite de la plata impozitului pe venit

Persoanele care au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile (de exemplu: din arenda, inchirieri de constructii sau alte bunuri). In situatia in care chiria sau arenda lunara este in valuta, venitul brut anual se determina prin calcularea sumei lunare evaluata la cursul de schimb comunicat de BNR, din ultima zi a fiecarei luni, corespunzator lunilor din perioada de impunere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.