Cei mai saraci romani vor avea lumina in casa cu bani de la stat.

Guvernul a decis sa finanteze de la buget consumul minim de energie electrica pentru consumatorii vulnerabili. Este vorba despre persoane care din motive de sanatate, varsta sau alta natura primesc facilitati pentru plata facturilor la lumina. In acest sens, Guvernul va modifica Legea energiei electrice pentru a stabili nivelul minim al compensatiilor in bani, modalitatea de sprijin si categoriile de clienti vulnerabili. Tot din acest an, cetatenii vor putea sa-si aleaga firma care monteaza contoare, ceea ce va duce la scaderea cheltuielilor pentru aceste aparate.

Din nou liber la debransari

Persoanele care doresc sa renunte la serviciile centralizate de incalzire vor avea din nou aceasta posibilitate in acest an, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice. Debransarea va fi permisa daca timp de trei zile consecutiv se inregistreaza temperaturi mai mari de 10 grade Celsius in intervalul orar 18.00 - 6.00, ceea ce, potrivit prognozei meteo, se va intampla in acest an in circa o saptamana- zece zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.