Ministerul Sanatatii considera ca actualul sistem de acordare a medicamentelor compensate si gratuite al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este ineficient.
De aceea, ministerul va realiza o noua lista de medicamente compensate si gratuite dupa intrarea in vigoare a Legii privind reforma in sanatate. "Ministerul Sanatatii dezaproba felul in care gestioneaza

Casa fondurile pentru medicamentele compensate. Speram ca prin aparitia unei noi liste, cozile din farmacii sa dispara", spun oficialii acestei institutii. Potrivit Rompres, farmacistii si pacientii valceni considera ca in luna aprilie, criza medicamentelor a atins cota cea mai inalta din ultimele sase luni. "Aceasta subfinantare a medicamentelor din farmacii a devenit o adevarata obraznicie", a declarat presedintele Colegiului Farmacistilor Valcea, Samoil Valcu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.