In mai putin de o saptamina, elevii de clasa a XII-a vor participa la simularea bacalaureatului, care se desfasoara in perioada 3 si 11 aprilie, dupa modelul examenului adevarat.

"Aceasta simulare nu este obligatorie. Daca liceenii doresc sa participe, atunci e foarte bine, pentru ca vor afla la ce nivel de pregatire sint. Oricum, notele obtinute nu se trec in catalog", spune Adrian Stoica, seful Serviciului National de Evaluare si Examinare.

In Capitala, examenul va fi organizat in 67 de centre de examinare, iar la el ar putea participa aproape 19.000 de elevi de liceu.

Subiecte cu acelasi grad de dificultate

Potrivit graficului, simularea incepe luni cu proba de la Limba si literatura romana, care va fi urmata de simularea probei orale de limba straina.

"Organizarea simularilor trebuie sa fie cit mai apropiata de situatia reala de examen. De exemplu, subiectele vor avea acelasi nivel de dificultate, se vor organiza centre de examen si centre de evaluare, se vor stabili comisii externe, vor exista aceleasi instructiuni privind accesul in sala a candidatilor", mai afirma Adrian Stoica.