1000 de hectare din buricul Capitalei au fost scanate i digitalizate intr-o hart complex care poate oferi, la orice or, informaii despre statutul juridic i autorizaiile date de primrie pentru fiecare lot de teren.

Dai un click de mouse i afli ce regim de proprietate are terenul care te intereseaz i care-i sint limitele. Deocamdat, metoda este valabil doar pentru 1.000 de hectare din sectorul 3, respectiv centrul oraului, pin la Parcul "Al. I. Cuza’’ (fostul IOR).

La anul se extinde pentru tot sectorul

Este vorba de o hart digital, o premier pentru Capital, ce cuprinde o baz de date referitoare la dimensiunile, poziionrile i regimul de proprietate ale fiecrui lot din teritoriul central al Bucuretiului. Harta va fi extins, pin in 2006, la toate cele 3.500 de hectare ale sectorului 3 i va fi completat cu informaii de la Direcia de Impozite i Taxe Locale. Actualizarea hrii se va face de fiecare dat cind primria va emite autorizaii de construcie pentru un teren.

"Intenionm ca pin la sfiritul anului s avem intreg teritoriul sectorului acoperit prin acest sistem, astfel incit determinarea tuturor parametrilor pentru fiecare metru ptrat de teren s se fac printr-un simplu click", a declarat, cu ocazia lansrii hrii, primarul sectorului 3, Liviu Negoi.
Harta poate fi consultat pe www.sector3primarie.ro

Dreptul de administrare a hrii i introducerea datelor vor fi secretizate cu parol. Harta va fi totui accesibil. Deocamdat ea poate fi consultat numai din reeaua de calculatoare a Primriei sectorului 3 i parial de pe site-ul www.sector3primarie.ro. In 30 de zile, harta va fi imbuntit prin fotografia digital fcut din satelit, astfel incit orientarea in teren a utilizatorului hrii s fie mai "prietenoas", prin relevarea unor detalii cunoscute vizual din realitate i chiar prin evidenierea investiiilor majore din zonele accesate.