O treime dintre elevi cred ca profesorii nu sunt suficient de pregatiti si din acest motiv nici nu ii respecta, ba chiar ii insulta si ii lovesc. Chemati sa isi disciplineze copiii, parintii apeleaza si ei la injurii si bataie

Ministerul Educatiei a aflat ca 20% dintre scolari isi injura sau insulta profesorii, iar 5% dintre ei au lovit cu salbaticie cadrele didactice. Din cifrele oficiale rezulta ca cel putin 70.000 de profesori au fost cel putin o data jigniti, insultati, amenintati sau chiar loviti de parinti ori elevi.

"Cand i-am pus o nota mica a luat catalogul si l-a aruncat pe fereastra", a marturisit o profesoara. "Am fost sunata acasa cateva luni de zile, in fiecare noapte. Un copil ma injura, imi punea muzica. Mi-a fost si imi este foarte teama", a spus si o profesoara din Timisoara. "Am colegi care au fost amenintati si chiar batuti de parinti. Cativa colegi de-ai mei au cerut sa iasa la pensie pe caz de boala si au ramas mutilati psihic pentru tot restul vietii", s-a plans un profesor de tara din Timis. "Tatal unei fete a venit la scoala, m-a injurat, m-a amenintat, m-a trantit pe scaun si nu mi-a permis sa ma ridic. Mi-a spus ca daca scot un sunet ma loveste si ma baga in coma. Asta de fata cu elevii, care erau de clasa a IV-a", a declarat o alta profesoara din Timis.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.