Forfota mare in aceste zile in atelierele artistilor plastici.

Sunt deja pe ultima suta de metri, asa ca trag tare. Martie se apropie, iar martisoarele isi asteapta deja iesirea in lume.

Traditionale sau moderne, din matase sau din portelan, martisoarele isi gasesc rand pe rand locul in cate un plic. Pana aici insa micul simbol al renasterii naturii are de parcurs un drum foarte lung, presarat cu multa migala, rabdare si indemanare.

L-am gasit pe Petru in atelierul sau, aflat la subsolul casei. Cu manecile suflecate si inconjurat de tot felul de ustensile, tanarul dadea viata martisoarelor. La cei 23 de ani, Petru Liviu Russu are deja o experienta de cinci ani in confectionarea martisoarelor din portelan.

"Parintii mei sunt artisti plastici. Tata e sculptor, iar mama lucreaza ceramica. De fapt, ea m-a invatat sa fac martisoare", povesteste Petru. Este clar insa ca pe langa multa munca iti trebuie si talent, dar si inspiratie. "Ideea a fost sa fac niste martisoare moderne, care sa se bazeze pe efectele rezultate din combinatia culorilor si care sa poata fi folosite si ca pandantive. In cazul acestor martisoare culorile sunt cele care exprima sentimentele. De pilda, contrastul dintre rosu si verde simbolizeaza iubirea, iar albastrul profunzimea sentimentelor", explica tanarul. Fiecare martisor confectionat de Petru este unicat tocmai datorita efectelor care rezulta in urma combinatiei dintre culori. Trebuie spus insa ca acest "melange" nu se face la intamplare, ci dupa foarte multe probe si experimente.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.