Angajatii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ameninta Guvernul cu o "Romanie inzapezita" din cauza neaprobarii bugetului pe 2006 de catre Ministerul Transporturilor. Maria Androne, presedintele Sindicatului National al Drumarilor din Romania, a declarat, ieri, ca este posibil, ca in luna februarie, cei peste 6.700 de salariati ai CNADNR sa nu mai iasa in strada pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu, drumurile ramanand astfel necuratate.

"Daca pana la sfarsitul lunii ianuarie nu se va stabili bugetul convenit in forma initiala, adica de 819 miliarde lei, vom deschide conflictul de munca", a spus Androne. Sindicalistii au cerut ca, in 2006, salariul minim brut sa creasca de la 330 de lei (3,3 milioane) la 370 de lei (3,7 milioane de lei vechi). CNADNR are 1.500 de muncitori incadrati la salariul minim pe economie ceea ce inseamna 22% din personal, iar nivelul de salarizare al angajatilor ajunge la 65% din salariul acordat celorlalte structuri ale ministerului de resort. Androne a precizat ca, potrivit statutului companiei si contractului de concesiune cu Ministerul Transporturilor, plata salariilor se face din venituri proprii, nu din banii de la bugetul de stat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.