Zonele turistice s-au dezvoltat rapid dupa ce s-au amenajat pirtii de schi. S-a investit masiv mai ales in construirea de spatii de cazare. Cele mai bune exemple sint Rinca si Albac.

In urma cu citeva zile se anunta o crestere a interesului investitorilor pentru zona Valea Prahovei. Astfel, se aprecia ca se va investi in Busteni, Sinaia, Predeal si Azuga. Nu numai pirtiile de schi de pe Valea Prahovei atrag atentia investitorilor. Sint locuri in care amenajarea unor pirtii care au fost considerate bune de catre schiori s-a dovedit un motor de dezvoltare pentru intreaga zona. Daca unele s-au dezvoltat deja, exista si localitati care se afla abia la inceputul drumului.

Locuri de cazare

Localitatea Rinca din judetul Gorj este un bun exemplu. "S-a dezvoltat puternic in ultimii 4-5 ani. Inainte existau 4-5 cabane. Acum sint peste 200 de vile si cabane. Unele au fost date in folosinta, altele sint inca in constructie", spune Radu Ciobanu, presedintele ANTREC Gorj. Cele doua pirtii atrag la sfirsit de saptamina sute de turisti, iar spatiile de cazare existente deja in statiune sint arhipline.

Pirtie la Albac

In localitatea Albac din judetul Alba se anunta pentru perioada urmatoare inaugurarea unei pirtii de schi. Aceasta va avea 550 de metri si va fi dotata cu instalatie de nocturna, doua tunuri de zapada. Investitorul este Ioan Popa, vicepresedintele ANTREC Alba, care va cheltui pentru amenajarea pirtiei aproximativ 50.000 de euro.

De asemenea, tot acolo se va construi si o pensiune de cinci margarete. Apetitul investitorilor pentru zona montana nu este considerat o surpriza. "Schiul este principala atractie a zonelor montane. De asemenea, in Romania numarul celor care practica acest sport este mare. Pirtiile sint atractive si pentru cei din tarile vecine", spune Traian Badulescu, PR officer al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Municipalitatea din Cimpulung Moldovenesc a concesionat muntele Magura. Se intentioneaza ca, in cel mult doi ani, aici sa se amenajeze o pirtie dotata cu nocturna si tunuri de zapada artificiala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.