Anul 2006 a inceput cu vreme deprimanta, care va dura toata saptamana: va ploua mocaneste si este cu 4 grade mai cald decat ar fi normal.

De Boboteaza, pe 6 ianuarie, nu vom avea parte de ger, asa cum "cere" traditia, dar va incepe sa ninga, spun meteorologii.

A fost ceata si burnita ieri in Moldova, a plouat "sanatos" in Crisana, Banat si Oltenia, iar cel mai mare strat de zapada era in Maramures - doar 11 cm la Targu Lapus. Prognozele arata ca va ploua si in urmatoarele zile, inclusiv la munte pana la altitudinea de 1500 metri, iar temperaturile vor urca pana la 10 grade. Insa, de la o zi la alta, termometrele vor indica valori in scadere, iar sambata noapte se asteapta si temperaturi de minus 10 grade.

In zilele urmatoare, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, dar de vineri cand vor fi temperaturi sub zero grade, se vor transforma in ninsoare. "In sud-estul tarii vor fi precipitatii destul de importante, intre 10 si 15 l/mp. Spre sfarsitul saptamanii, temperaturile minime vor fi intre minus 10 grade si zero grade, iar cele maxime intre minus 6 si 4 grade", ne-a informat Simona Andrei, meteorologul de serviciu.

Aceste prognoze au alertat hidrologii, care au inregistrat deja cresteri ingrijoratoare ale debitelor raurilor din Banat. Astfel, cotele de inundatie au fost depasite cu pana la 30 cm in Timis si Arad, din pricina precipitatiilor, dar si a topirii zapezii. Dunarea la intrarea in tara are un debit mult peste valoarea normala si este in crestere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.