Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca impozitele pentru case, terenuri si masini vor fi majorate si in Bucuresti cu 16%, ca urmare a ordonantei de guvern ce obliga la acest lucru orasele cu datorii.

Edilul a explicat ca in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de marti va fi supus la vot proiectul de hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Capitala incepand cu 2013, care are in vedere stabilirea acestora urmare a ordonantei Guvernului nr. 1/2013.

Intrebat daca taxele si impozitele in Bucuresti vor creste, Oprescu a precizat ca "vor creste cu 16%, respectiv 16,1% in unele cazuri, taxele pentru case, terenuri si masini. Pentru ca asa a hotarat Guvernul", relateaza MEDIAFAX.

'Eu nu m-am razgandit deloc. Am zis in decembrie ca noi nu crestem (taxele - n.r.), insa Guvernul, privind precizarile facute la ordonanta respectiva (nr. 1/2013 - n. r.) a stabilit obligativitatea. In schimb, ce a fost la latitudinea noastra, si anume taxele care nu sunt prevazute de ordonanta Guvernului si care tin strict de municipalitate, respectiv CGMB, nu vor creste", a declarat Oprescu.

Primarul general a explicat ca, desi trei dintre cele sase sectoare nu au datorii si, practic, nu s-ar incadra in prevederile ordonantei ce stabileste indexarea cu 16 procente a impozitelor, potrivit interpretarilor Ministerului de Finante, "Bucurestiul este tratat unitar".

"Am discutat azi dimineata cu primarii sectoarelor. Am stabilit impreuna ca ceea ce este imperativ este imperativ si trebuie sa ne conformam, iar ce tine de CGMB, ca taxa, nu crestem. Bucurestiul este tratat unitar din punct de vedere financiar, atunci cand ii convine Ministerului de Finante, si atunci nu mai conteaza, pentru ca si cei care nu au datorii si cei care au datorii vor avea indexare", a mai spus Oprescu.

Intrebat care sunt sectoarele cu datorii, edillul a precizat ca acestea sunt 2, 4 si 5, in timp ce 1, 3 si 6 nu au datorii.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.