Premierul Victor Ponta a anuntat ca autoritatile lucreaza la un proiect prin care parintii vor putea alege daca isi duc sau nu copiii la clasa pregatitoare, relateaza MEDIAFAX.

"Eu nu cred ca trebuie sa ii fortam pe parinti sa ii duca pe copiii la grupa pregatitoare, dar nu vrem sa ii impiedicam nici pe parintii care vor sa ii duca mai devreme. Astfel, vom finaliza zilele urmatoare un proiect prin care parintii pot alege unde vor urma copiii clasa pregatitoare", a anuntat premierul Victor Ponta.

"Am stabilit impreuna un sistem pe care il definitivam zilele urmatoare. Pana pe 31 martie fiecare parinte care are un copil in grupa mare sa spuna: eu vreau sa ramana la gradinita inca un an in grupa pregatitoare sau sa mearga la scoala in grupa pregatitoare", a adaugat premierul.

Acesta anticipeaza ca vor exista probleme logistice.

"Vom avea niste probleme logistice, nu la scoli. La scoli avem sali, in schimb la gradinite cei care vor sa ramana nu avem in momentul asta toate salile pregatite si atunci o parte din bani o sa ii dam catre autoritatile locale pentru ca sa asiguram ceea ce eu cred ca trebuia facut de fapt de cand s-a schimbat legea", a spus Victor Ponta, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.