Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca 75 la suta dintre spitale au fost inchise fara discernamant, fara nicio logica, fara nicio legatura cu sanatatea, cu oamenii, ci din ratiuni politice si pentru a bifa in relatia cu FMI reducerea finantarii si a numarului de paturi din aceste unitati.

"Spitalele au fost inchise numai din decizii politice si care n-au legatura cu realitatea, n-au legatura cu cetatenii, n-au legatura cu sanatatea, n-au legatura decat cu faptul ca trebuiau sa bifeze in relatia cu FMI ca au redus un numar de paturi, ca au redus un numar de finantari catre acele spitale, bolnavii nu au contat. Eu sunt deranajat ca au fost inchise spitale fara discernamant, fara niciun fel de logica, fara niciun fel de criteriu", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a spus ca este necesara o restructurare a sistemului spitalicesc, dar aceasta trebuie sa aiba la baza analize si evaluari foarte complexe. Ministrul Sanatatii a mai spus ca militeaza pentru un management profesionist si pentru ca autoritatile locale sa fie lasate sa-si faca treaba.

"Autoritatile locale trebuie lasate sa-si faca treaba. Sigur, eu sunt suparat pentru ca nu se respecta managementul profesionist la spitale si ca, dupa ce am plecat, imediat au venit ordonante de urgenta care au adus din nou politrucii in fruntea spitalelor, din pacate. Dar trebuie sa-si asume responsabilitatea impreuna cu comunitatile locale. Au vrut sa aiba politruci si nu profesionisti, sa raspunda in fata cetatenilor din acele comunitati", a adaugat Nicolaescu.

Un numar de 67 de spitale au fost inchise la 1 aprilie 2011, printr-o decizie a Guvernului, in mandatul lui Cseke Attila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.